2019-05-20

W zawiązku z niespodziewaną rezygnacją największego sprzedawcy gazu w Polsce z wspierania działań Studenckiego Koła Naukowego Energetyki SGH przy organizacji Future Energy Summit 2019, Hermes Energy Group SA podjęła szybką decyzję o przyjęciu roli partnera strategicznego tego wydarzenia.

- Z chęcią wpieramy wszelkie działania, które maja na celu promocję bardzo interesującego rynku energetycznego - wyjaśnia Piotr Kasprzak, prezes Hermes Energy Group SA. - Współpraca ze Studenckim Kołem Naukowym Energetyki przy Szkole Głównej Handlowej cieszy mnie tym bardziej, że sam ukończyłem tę uczelnię. Miło będzie wrócić na salę wykładową, tym razem w roli współprowadzącego warsztaty i prelegenta podczas debaty.

Zapraszamy na organizowane przez HEG warsztaty: "Dynamiczne zarządzenie aktywami w spółce energetycznej", które odbędą się we czwartek 23 maja w godzinach 11:40 - 13:20 na terenie SGH. Rejestracji można dokonać na stronie fes2019.pl/rejestracja/warsztat-heg.

Ponadto Piotr Kasprzak weźmie udział w debacie „Perspektywy rozwoju sektora prywatnego w polskiej energetyce”, organizowanej w ramach FES 2019. Dyskusja odbędzie się 24 maja o godzinie 16:00 w Auli VII w Budynku Głównym SGH.

Zapraszamy też na stoisko HEG, które będzie dostępne na terenie Auli Spadochronowej SGH podczas piątkowych (24 maja) targów pracy w energetyce. Studenci zainteresowani zatrudnieniem w HEG będą mogli dowiedzieć się więcej na temat programu letnich praktyk zorganizowanych specjalnie z okazji udziału Spółki w Future Energy Summit 2019.

Wszystkich zainteresowanych udziałem w FES 2019 zachęcamy do odwiedzenia strony organizatora.